Marko Mlakar je Direktor i Partner kompanije Amrop Adria, odgovoran za poslovni razvoj i upravljanje odnosima sa najvećim klijentima u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. Pre nego što je postao suosnivač lokalne kompanije za direktno traženje, radio je kao privredni savetnik u američkoj ambasadi u Sloveniji, koja je odgovorna za sva pitanja vezano za komercijalnu saradnju između Slovenije i SAD-a. Karijeru je započeo u velikoj slovenačkoj inženjerskoj firmi.

 

Tokom poslednjih deset godina Marko je realizovao preko 250 projekata direktnog traženja u Adria regionu u različitim industrijama. Njegov rad posebno je fokusiran na IT, telekomunikacije, menadžment konsalting, finansijske usluge i medije. Većina njegovih klijenata su multinacionalne kompanije sa regionalnim aspiracijama. U periodu 2007-2008 bio je član Uprave odgovoran za Evropu u drugoj kompaniji iz oblasti direktnog traženja, gde je radio na poslovima između više zemalja i odnosima s klijentima.

 

Marko je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani, na programu Opšti menadžment na IEDC Bled i Amrop Trusted Advisor Program na IMD-u. Tečno govori slovenački, engleski, hrvatski i srpski jezik. On je aktivan član sledećih udruženja: član je Upravnog odbora u udruženju Transantlantske mreže za Jugoistočnu Evropu i član Lions International. Osnivač je kluba stranaca koji žive i rade u Sloveniji (Expat club), potpredsednik slovenačkog Teniskog saveza i predsednik Međunarodnog Lawn Tennis kluba Slovenije.