Motivisanost kontekstom

Veoma vešti i iskusni u ophođenju sa izvršiocima višeg ranga uz vođenje nijansiranih razgovora, Amrop-ovi istraživači su obučeni da traže i izvan suštinskih kriterijuma radnog mesta kako bi se identifikovale takozvane 'blaže' veštine i lična svojstva koja će dovesti do bliže prikladnosti i postavljanja na najbolje mesto kako bi se oblikovao održivi uspeh. Amrop-ovi istraživači se temeljno informišu o svakom zadatku i sa autoritetom mogu da govore o njemu, pri čemu rade na celokupnom procesu regrutovanja kako bi se obezbedilo da se zaposli najbolji izvršilac. Oni su potpuno informisani o vašem organizacionom kontekstu: njegovoj strategiji, njegovim proizvodima, uslugama, poziciji na tržištu i kulturi.

Amrop-ovi istraživači imaju pristup pažljivo vođenom spektru digitalnih alata i tehnika, kojima se obezbeđuje da istražimo sve pristupe u potrazi za najboljim izvršnim talentom.

 

Stalno učenje

Svakom istraživaču se pruža stalna obuka i razvoj preko Amrop Univerziteta, iz pažljivo skrojene lične i onlajn programe učenja, koji reflektuju fuziju znanja o lokalnom tržištu i globalne trendove u regrutovanju, i koji se pridržavaju najviših svetskih standarda izvrsnosti i etike. Naše stalno i uključujuće investiranje u razvoj naših istraživača, jedno od najvećih u ovoj privrednoj grani, obezbeđuje da su naši timovi za regrutovanje u prvim linijama fronta obučeni da razumeju jedinstveni kontekst svake potrage.